Højbed – saml selv

Højbed – saml selv

499,00 DKK

Byg dine egne højbede med vores smarte og simple højbede samlesæt. De 20 cm brede brædder er lavet af ubehandlet og uhøvlet lærketræ eller douglasgran, som har et naturligt og flot rustikt look. De 2 sorter minder meget om hinanden i forhold til udseende og holdbarhed.

Brædderne er allerede skåret til i længde, og skal blot samles med skruer. Du får altså et helt naturligt og miljøvenligt træprodukt til dine højbede, som er nemt at samle, og som kan holde længe. Det er klart at forskellige former for træbeskyttelse kan forlænge træets levetiden, men for at undgå at eventulle giftstoffer kan afgives til jorden i højbedet, har vi fravalgt træbeskyttelse.

I Økohaven har vi valgt at anvende sorterne lærk og douglasgran, da vi mener at man her får et produkt hvor der er en rimelig balance mellem holdbarhed og pris. Der findes sorter som holder længere ved jordkontakt (ex. robinie), men som til gengæld også koster meget mere. Lærk og douglasgran kan fældes i Danmark, mens sorter som Robinie må importeres og transporteres over lange strækninger til ulempe for miljøet.

Når højbedet er samlet måler det udvendigt 200 x 100 x 20 cm (længde x bredde x højde), og pakkens indhold muliggør at du ved køb af 2 sæt kan lave et højbed på 40 cm i højden. Se samlevejledning nedenfor.

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 201075 Varekategori:

Beskrivelse

1 pakke indeholder:

2 stk. brædder 195 x 20 x 2,5 cm (længde x højde x bredde)
2 stk. brædder 100 x 20 x 2,5 cm (længde x højde x bredde)
2 stk. stolper 76 x 7,5 x 7,5 cm (længde x tykkelse x bredde)
Skruer 20 stk. 4,2 x 56 mm rustfrie træskruer

Opbevaring før samling: 

Indtil højbedet skal samles, er det smart ikke at ligge træet udenfor direkte i solen – placer helst brædderne i skyggen, med luft imellem brædderne, og evt. noget tunget ovenpå stakken. Da brædderne kan indeholde vand, kan for hurtig tørring i solen øge risikoen for at brædderne “vrider sig” og bliver skæve.

Samlevejledning:

Download samlevejledning her

Holdbarhed:

Vil du vide mere omkring holdbarhed ved forskellige typer af træsorter er her 2 gode beskrivelser: Holdbarhed og valg af træ og Miljøvenligt brug af Træ.

 

Yderligere information

Vægt 28 kg