[one_fifth valign=”top” animation=”none”]

[/one_fifth]

[three_fifth valign=”top” animation=”none”]

Hvad er sædskifte? Hvornår skal man gøde jorden? Og hvad søren er en lugekone? Bliv klogere på arbejdet i køkkenhaven ved at følge både nye og erfarne havebloggere, når de deler ud af deres guldkorn og erfaring fra arbejdet i deres egne haver. Her på siden har vi samlet en liste over populære og aktive havebloggere, hvor du kan finde ny inspiration og nyt læsestof. Derudover indeholder listen også en række populære forums og facebook-sider, hvor du og andre havefolk kan dele erfaringer og stille spørgsmål.

Har du et forslag til en haveblog eller haveside som bør være på listen? Send meget gerne dit forslag på info@okohaven.dk

God læselyst 🙂

[divider style=”none”]

[/divider]

Drivhusglæder & Haveguf

drivhusglaeder

Administratorer: Henriette Glibstrup & Jette Friis

Facebook-gruppe med over 26.000 medlemmer. Her er der rig mulighed for at lærer af både erfarne og nye havefolk, stille spørgsmål og generelt dele haveglæden med andre haveentusiaster.

[divider style=”none”]

[/divider]

MadogHave.dk

madoghave

Af Karin Brinks Melbye

“Mad og Have har fokus på dyrkning af egne afgrøder og skøn, hjemmelavet mad: At finde ind til glæden ved at dyrke selv og bringe glæde til familie og venner med sæsonprægede og velsmagede måltider. Det handler om at have det sjovt og vise, det ikke behøver være svært eller dyrt at være selvforsynende. Madoghave.dk indeholder både blog, opskrifter, personlige historier og gode tips.”

instagram-ikon  face-ikon

 

[divider style=”none”]

[/divider]

Havenyt.dk

havenyt-dk

Drives af: Landsforeningen Praktisk Økologi

Havenyt.dk er blandt de største havesider på nettet, med utallige artikler, guides og fotos: om alt fra køkkenhave, dyr i haven, skadedyr og plantesygdomme og meget mere. Der er lagt mange frivillige timer i arbejdet med siden, og med over 1,6 mio besøgende i 2010 er siden i den grad blevet et samlested for haveentusiaster.

[divider style=”none”]

[/divider]

KarnaMaj.dk

Af Karna Maj

“Jeg er vild med at dyrke spiselige planter, og jeg har stor erfaring med det. Jeg har dyrket min økologiske køkkenhave siden 1978, og vi er næsten selvforsynende med grønsager, bær og frugt. I min store drivtunnel dyrker jeg året rundt – næsten. På min blog kan du følge med i, hvad jeg har gang i, i haven, næsten hver dag. Jeg har været redaktør på Praktisk Økologi, fik i 1998 ideen til Havenyt.dk og var redaktør her indtil 2016. Nu har jeg valgt at være freelance haveskribent – og blogger.”

[divider style=”none”]

[/divider]

Havebrug & Selvforsyning

havebrug

Administratorer: Kenneth Harry Grethessøn mfl.

Gruppe på facebook med over 13.000 medlemmer henvendt til dig som drømmer om, at blive selvforsynende med frugt, grønt, kød eller andet.  “Her samles vi der dyrker haven som en ressource af blomster, grønt, øl, kød, pickles, cider, marmelade, græskarlygter og andet, der kan bidrage til et sundt, glædeligt og bæredygtigt liv.”

[divider style=”none”]

[/divider]

MinKøkkenhave.dk

katja

Af Katja Hemming Hansen

“At rode rundt i den fede danske muld og få noget til at gro, som man senere på året, når solen bager og fuglene kvidrer, kan hive op af jorden og tilberede en lys sommeraften gør mig simplethen til et lykkeligere menneske.  På min blog deler jeg mine erfaringer med dyrkning af økologisk køkkenhave – som ofte er i selskab med min datter fra 2011. Når jeg ikke er i køkkenhaven, så skriver jeg artikler eller hjælper virksomheder med kommunikation.”

instagram-ikon  face-ikon

[divider style=”none”]

[/divider]

Plantesmilet.dk

plantesmilet

Af Kirstine Hagen Thomason

“Kolonihaven, som vi har dyrket siden 2012, er min legeplads, mit projektværksted og mit meditationsrum. Jeg prøver at holde mig på økologiens smalle havesti, og satser (med vekslende held) på et spiseligt resultat.” 

instagram-ikon  face-ikon

[/three_fifth]

[one_fifth_last valign=”top” animation=”none”]

[/one_fifth_last]