Høst-selv økohave (45m2)

1.895,00 kr.3.380,00 kr.

Kom ud i landlige omgivelser nordvest for Vejle og høst-selv dine grøntsager i Økohaven Mølgård. Du får dit eget høst-selv havelod som er ca. 45m2 (15x3m) og er beliggende på adressen Mølgårdvej 28, 7173 Vonge i dejlig natur med heste som græsser tæt på arealet. Opstart ca. 15. juni. Skriv til os på info@okohaven.dk og aftal tidspunkt for en rundvisning.

Læs mere om koncept, regler, betingelser og pris nedenfor her:

Varenummer (SKU): okohave-moelgaard-2023 Kategori:
- +

Konceptet er simpelt: Vi klargør jorden, sår og udplanter, du passer og høster. Du vil kunne høste selv af et bredt udvalg af økologiske grøntsager på dit eget lod, herunder forskellige kål (grønkål, rødkål, hvidkål, spidskål, rosenkål, broccoli), rodfrugter (rødbede, gulerødder, pastinak, knoldselleri), porre, bønner, ærter, hokkaido, løg og kartofler. Med ‘pasning’ menes lugning af ukrudt, hypning af kartofler og porrer, hjælpe med opbinding af tomater og agurker, pasning af fællesareal og lignende mindre opgaver.

Nyt for sæson 2023:

  • Nye grøntsager: I år afprøver vi en række nye grøntsager herunder hestebønne, majroe, persillerod og forårsløg. Derudover tilføjer vi endnu en type ærter med blå bælge. Pga. udbud får vi i år rødløg istedet for kepa løg. Bladselleri, lilla glaskål og majs tager vi ud af markplanen.
  • Fællesbed: Vores fællesbed prøver vi i år at udvide lidt, især for at at mindske spild i de enkelte havelodder, men også for at kunne teste nye typer af grøntsager af. Fællesbedet vil i år derfor indeholde jordskokker, savoy, rødkål, glaskål, agurk, tomat, persillerod, forårsløg, ærter (blå), hokkaido og grøn squash.
  • Så-selv: tages ud af markplanen.
  • Haveambassadør: Fra i år vil vi introducere en haveambassadør i haven. Haveambassadøren får ansvar for at arrangere fælles arrangementer i haven (ca. 3 henover sæsonen) og invitere øvrige havebrugere til disse. Desuden vil vi bede haveambassadøren om at skrive 3-4 indlæg (alternativt optage videoer) til vores blog på hjemmesiden. Derudover vil vi også rigtig gerne have haveambassadøren til at hjælpe med at tage billeder/video i haven henover sæsonen og skrive små indlæg for bedre at synliggøre hvad som er klar til høst, hvad grøntsagerne kan bruges til og lignende. Vi stiller ingen strenge krav til dine erfaringer med køkkenhaver. Istedet vil din interesse i at styrke fællesskabet i økohaven og skrive om og tage billeder af økohaven henover sæsonen, være hvad vi vægter. Som haveambassadør får man for sin indsats 50% i rabat på sin økohave. Hvis du har interesse i at blive haveambassadør, så send gerne en mail til Uffe på uhs@okohaven.dk med et par linjer omkring dig selv, og hvordan du ser at fællesskabet i Økohaven kan styrkes fremadrettet, og hvad du ville foreslå at skrive blogindlæg om. Frist for at ansøge som haveambassadør er 30. April. Vi udvælger blandt dem som allerede har bestilt en økohave. Bliver du valgt, får du efterfølgende 50% tilbagebetalt på dit havelod.

Klik her for at se den foreløbige haveplan (ændringer kan forekomme da udbud af planter og frø kan variere): Haveplan Økohaven Mølgård 2023

Introduktion og rundvisning: Skriv og aftal tidspunkt på info@okohaven.dk

Regler og betingelser: det er forbudt for havebrugere selv at så, plante eller tilføre gødning på arealet. I høst-selv perioden har havebruger selv ansvar for at holde arealet ukrudtsfrit. Økohaven Mølgård vil i videst mulig omfang minimere angreb fra skadedyr (der lægges kålnet over kål). Høstudbytte kan varierer afhængig af vejrforhold og biologiske faktorer – ved udbredt misvækst giver Økohaven Mølgård reduktion i pris. Økohaven Mølgård sørger for vanding af arealet hvis dette vurderes nødvendigt. Økohaven Mølgård kan ved vedvarende misligehold og gentagne brud af anvisninger ophæve aftalen. Ved bestilling og betaling af en  Økohave accepterer du samtidig vores regler og betingelser. I kurven for haveloddet vælger du blot “Afhentning efter aftale” under fragt.

Høst-selv 45m2 fra ca. 15. juni 2023 frem til 1. januar 2024. Prisen er 1895 kr. pr. sæson.

Opstartsdato kan varierer afhængig af vejrforhold – du modtager besked så snart dit havelod er klar til brug. Du reservere dit havelod ved bestilling og betaling her via webshoppen: læg blot et havelod i kurven og betal. Ønsker du et større lod end 45m2 kan du blot tilvælge dette (koster 495 kr ekstra pr. 15m2). Ved spørgsmål kan du altid skrive til os på info@okohaven.dk

Vi glæder os til at byde dig velkommen til høst-selv i Økohaven Mølgård.


 

 

 

 

 

 

 


 

Info om økologisk arealtilskud:

 

 

Økohaven har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljø og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

»Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne«

Lod størrelse

45m2, 60m2, 75m2, 90m2, 105m2, 120m2