Korinth1–e1520154167218

Udlej din jord til nye Økohaver

Bor du på et landbrugsejendom, og kunne du være interesseret i at udleje jord til økohaver? Så har du muligheden for at få annonceret for dit nye havefællesskab her på hjemmesiden, og få hjælp til at nå ud til lokale haveentusiaster. Alle landmænd kan udleje op til 1000 m2 direkte til private (1000 m2  pr. lejer) så længe arealet skal bruges til haveformål.

Vi håber på at kunne lave et samlested for udlejning af Økohaver i hele Danmark, som gør det nemt og overskueligt at læse om de enkelte økohaver og nemt at foretage betaling online – således endnu flere kan få muligheden for at dyrke sine egne grøntsager.

Skal min jord være økologisk certificeret?

Det eneste krav vi stiller for at varetage annoncering for din kommende økohave, er at jorden som minimum dyrkes efter økologiske grundprincipper og regler. Din jord skal altså ikke nødvendigvis være økologisk certificeret. Alle de øvrige rammebetingelser bestemmer landmanden selv.

Man kan vælge at gøre brug af vores model, Økohave Modellen, hvor arealet med havelodderne indgår i en rotation med ex. kløvergræs – men det er intet krav fra vores side.

Hvorfor udleje jord?

Hvorfor skulle du som landmand vælge at udleje jord til nye økohaver? Vi synes der er mange gode grunde:

 • Du får en økonomisk gevinst.
 • Der er mulighed for at landbrug med direkte salg til private kan få nye lokale kunder.
 • Du giver lokale muligheden for at dyrke sine egne grøntsager, og være del af et lokalt fællesskab.
 • Du kan tilbyde havelodder til lokale børnehaver, skoler, gymnasier og lignende, og være med til at fremme børn og unges læring inden for grøntsagsdyrkning, jordbrug og landbrug.
 • En positiv kontakt og dialog med lokale forbrugere

 

Hvad får du med en annonce hos os?

 • En annonce med billeder, video og tekst
 • Udlejer fastsætter selv pris og betingelser
 • Lejer kan direkte betale for haveloddet online
 • Lejer kan ved betaling af havelod samtidig købe økologiske grøntsagsfrø i vores webbutik med 20% i rabat

Hvad koster det?

Vi kører efter princippet “no cure, no pay” – som betyder, at hvis du ikke får udlejet jord via os, betaler du intet.

Annonceringen koster et gebyr på 10% af udlejningsprisen. Så hvis du fastsætter at 1 havelod på ex. 50m2 koster 800 kr (momsfrit), tager vi 80 kr ekskl. moms (100 kr. inkl. moms) i gebyr.

Gebyret dækker annoncering, betalingsgebyrer, markedsføring (vi annoncere for din økohave online og på sociale medier), samt indsamling af kvitteringer for grøntsagsfrø købt via os (som kan bruges som dokumentation for at alle frø anvendt i haven er økologisk certificerede).

 

Hvad skal du gøre for at komme igang?

Hvis du ønsker at få annonceret for din økohave via os skal vi bruge nedenstående oplysninger. Du sender os blot en mail på info@okohaven.dk med oplysningerne – så giver vi besked så snart din annonce er online.

 1. Navn på Økohaven
 2. Adresse på Økohaven
 3. Navn, telefonnummer og mail på kontaktperson.
 4. En dato, tidspunkt og adresse for velkomst og rundvisning.
 5. Antal havelodder du ønsker at udleje herunder størrelse og pris.
 6. Er pris momsfrit eller med moms? Se evt. beskrivelser på følgende link:
 7. Skal der udlejes et vist antal m2 før at haven etableres? (nogle ønsker ex. minimum 10 havemedlemmer før de vil etablere en Økohave).
 8. Sidste frist for at leje et havelod?
 9. En kort introduktion (kommer til at stå øverst i annoncen)
 10. En længere og mere uddybende beskrivelse (hvem er folkene bag, hvordan er området, hvilke faciliteter stiller i til rådighed osv.)
 11. Billeder fra området + evt. videoklip (hvis muligt gerne samlet i én video, som kan tilgås via youtube)
 12. Et oversigtkort (fra google maps) hvor man kan se hvor haverne placeres.
 13. Udlejers / landmands bankoplysninger (reg. nr. og konto nr.), så vi kan overføre lejeindtægten når fristen for udlejningen er nået.
 14. Betingelser for udlejningen (download skabelon her). Et par overvejelser i forhold til betingelser kunne være følgende:
  • Klargør du jorden (tilfører husdyrgødning, fræser el. lign), eller skal havedyrkerne selv dette
  • Udlåner du haveredskaber til havemedlemmerne, eller skal de selv medbringe? Er der skur til rådighed?
  • Skal de betale for vand?
  • Må der sættes hegn op for vildt, snegle mm.?
  • Er der steder havemedlemmerne ikke må parkere eller færdes?
  • Er udlejningsprisen inkl. eller ekskl. frø? Skal havemedlemmet købe sine frø via økohaven.dk ?(som nævnt får de netop 20% i rabat på vores frø – men det er selvfølgelig helt op til udlejer om det er et krav at de købes via os)
  • Er der noget ukrudt som havemedlemmet skal være særlig opmærksom på?
  • Osv.

Som nævnt ovenfor kan du downloade skabelon for betingelser. Det er en word fil som er lige til at rette og tilpasse, så den passer til dine betingelser. Skabelonen tager ex. udgangspunkt i vores “Økohave Model” – men det er helt op til dig om I ønsker at bruge denne model, eller en anden form for drift af arealet.

Hvad så når havemedlemmet har bestilt og betalt?

Når havemedlemmet lægger “Haveloddet” i indkøbskurven og har betalt for lejen, accepterer havemedlemmet samtidig de betingelser som du som udlejer har opstillet. Når fristen for udlejning er nået, overfører vi det samlede beløb til udlejers / landmandens konto – og sender samtidig en faktura på de 10% for annonceringen.